Sondajul LSRS “Studiile în străinătate și întoarcerea acasă”

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează cel de-al cincilea sondaj „Studiile în străinătate și întoarcerea acasă”, după edițiile derulate în 2010, 2012, 2014 și 2016 (www.lsrs.ro/sondaje-lsrs/).

Grup țintă și obiective

Sondajul se adresează tuturor studenților și absolvenților români cu experiență de studiu în străinătate. Conform ultimelor date publicate de UNESCO Institute of Statistics, peste 33.000 de tineri români studiau în străinătate în anul 2017, numărul acestora crescând de la an la an  (http://data.uis.unesco.org/). Astfel, LSRS își propune să afle ce anume i-a determinat pe tinerii români să studieze în străinătate, cum evaluează experiența lor de peste hotare și care sunt perspectivele lor profesionale pe termen mediu și lung. De asemenea, dorim să aflăm cum se raportează studenții și absolvenții români din străinătate față de întoarcerea în România.

Întrebări și răspunsuri

Chestionarul cuprinde 23 de întrebări, împărțite în 4 secțiuni: aspecte privind studiul în străinătate, aspecte privind perspectivele de revenire în România, informații despre participanți și o parte opțională cu întrebări despre părerea participanților despre LSRS. Cu o singură excepție, toate întrebările conțin variante de răspuns, astfel încât respondentul poate completa chestionarul în maxim 5 minute.

Perioada de completare

Sondajul LSRS este lansat pe 1 iunie 2018 și poate fi completat până pe 1 septembrie 2018.

Rezultate așteptate

La finalul studiului, vom afla care sunt domeniile de studiu preferate de către tinerii români peste hotare, ce îi motivează pe aceștia să studieze în străinătate și cât de mulțumiți sunt de experiența lor. Totodată, vom descoperi ce îi motivează și ce îi descurajează în legătură cu eventuala lor revenire în țară. Nu în ultimul rând, vom afla informații despre perspectivele profesionale și așteptările față de angajatorii din România, precum și despre principalele provocări legate de întoarcerea acasă. În urma analizei răspunsurilor din chestionar, LSRS va publica un raport complet cu rezultatele acestui studiu.

Beneficiari

Rezultatele sondajului vor fi utile tinerilor din România care iau în considerare opțiunea de a studia în străinătate. În ceea ce privește piața muncii din România, rezultatele sondajului vor fi un bun reper pentru angajatorii care doresc să atragă tineri cu experiență internațională de studii și care vor să își calibreze strategiile de recrutare ținând cont de așteptările acestora.

Acces la chestionar

Sondajul LSRS poate fi completat prin accesarea următorului link: http://bit.ly/SondajLSRS2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *