Transportul în Spania

flag-35697_640Venind spre Spania din România
Dacă veniți cu avionul nu uitați să verificați tarifele oferite de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) oferă studenților până la 50% reducere la biletele de avion. De asemenea există oferte de zboruri low-cost în companii ca Wizz Air , Ryanair sau cu Tarom, compania națională a României.  Spania are aeroporturi în toate orașele principale cum ar fi Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia, Alicante, Valladolid, Oviedo etc. și există bune combinații între zborurile internaționale și naționale. Printre principalele comparatoare de tarife de zboruri utilizate în Spania sunt www.kayak.com , www.trabber.com, etc.
Este recomandat în cazul în care studentul decide să aducă unele echipamente electronice (calculatoare, uscătoare de păr, stereo, etc.), rețineți că tensiunea în Spania este 220V.

Spania: prima impresie
Dacă veniți să studiați în Spania, incercați să o cunoașteți și din punct de vedere turistic. Fără îndoială, veți fi surprinsi. Atracția internațională a Spaniei este susținută de mai mult de 40 de milioane de turiști pe care-i primește anual.
Spania este, prin urmare, o țară plină de contraste, motiv pentru care a primit și denumirea de  “mica Europa” pentru diversitatea peisajelor sale, care de multe ori amintește de părți foarte îndepărtate ale Europei. La rândul său, fiecare regiune, fiecare oraș într-o regiune va prezenta o realitate la fel de contradictorie și fascinantă. Noi credem că cel mai bun lucru pentru a o cunoaște este să o vizitați și să vă faceți propria părere a ceea ce înseamnă cu adevărat Spania. Există un bilet de tren numit “Spania Flexipass” care vă permite să călătoriti în întreaga Spania in tren. [Mai multe informații www.renfe.es].

•    Tren

In ceea ce privește tipurile de trenuri există o rețea de trenuri regionale numita „CERCANIAS” si o rețea de trenuri de lungă distanță cu trenuri ca ALVIA, AVANT, FAVE si AVE (tren de mare viteză). [Mai multe informații www.renfe.es si http://www.avexperience.es/ ].
Se pot achiziționa bilete de o călătorie, de 10 călătorii, abonamente lunare și / sau carduri turistice cum ar fi:

Renfe Spain Pass

Termeni:
Valabil numai pentru persoanele care au reședința în afara Spaniei. Transferabile. Ai nevoie de pașaport. Se pot alege bilete de 4, 6, 8, 10 sau 12 călătorii pentru a fi utilizate în termen de 1 lună. Puteți alege între două moduri: Club sau Economic.
Valabil timp de 6 luni de la data cumpărării și termen de utilizare timp de 1 lună după prima călătorie făcuta.
Taxe de anulare de la achiziționarea după 24 de ore.
Biletul tipărit este necesar, împreună cu Renfe SpainPass pentru a avea acces la tren.
Free Ride Commuter este permis în termen de trei ore înainte și după călătorie.

InterRail

Este un card care permite deplasarea în companiile participante din 30 de țări europene și traficul maritim între Italia și Grecia, în funcție de caracteristicile modalității alese. Gama de carduri Interrail include InterRail Global Pass și InterRail One Country Pass.

Acesta poate fi achiziționat de persoane cu rezidență permanentă în Europa pentru cel puțin șase luni înainte de cumpărarea biletului. În plus față de țările participante, îl pot folosi, de asemenea și rezidenții urmatoarelor țări: Albania, Andorra, Belarus, Vatican, Cipru, Insulele Feroe, Estonia, Gibraltar, Islanda, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Moldova, Monaco, Federația Rusia, San Marino și Ucraina.

Pe lângă cardul pentru adulți, există următoarele variante:
“Tineret” tinerii cu vârstă de până la 26 ani .
“Senior” este destinat pentru adulții de peste 60 de ani.

Acesta nu este transferabil, de aceea este necesar să se stabilească identitatea și data nașterii prin prezentarea cărții de identitate, pașaport sau certificat de rezidență.

InterRail este disponibil în Spania cu trei luni înainte de data primei zile de valabilitate.

Eurail

Este un bilet internațional pentru călătorii nelimitate care poate fi achiziționat de către persoane cu domiciliul în afara Europei, Rusia și Turcia. Este personal și netransmisibil și au nevoie de un act de identitate.

Biletul trebuie să fie validat la casa de bilete sau o societate de cale ferată participantă înainte de a trece șase luni de la data achiziției, ca o condiție prealabilă pentru a face prima călătorie.

Rail Plus

Acesta este un card personal și netransmisibil, care permite achiziționarea de bilete de tren, la prețuri speciale pentru companiile care participă in oferta.

La momentul cumpărării, este necesar să se stabilească identitatea și data nașterii la prezentarea actului de identitate și reședința într-una din țările participante la oferta.

Titularii de acest card vor avea dreptul la o reducere de 25% din prețul biletului.

Modalități
Rail Plus “Junior”, pentru persoanele care în prima zi de valabilitate a cardului nu au împlinit vârsta de 26 de ani. 20 de euro
Rail Plus “Senior” pentru persoanele care in prima zi de valabilitate a cardului au împlinit 60 de ani. 20 de euro.

•    Taxi

Dacă luați un taxi, fie de la aeroport sau din orice alt punct din oraș, să aruncați o privire la eticheta de pe geamul usii de pasageri. Aici veți găsi tariful suplimentar pentru bagaje sau aplicate la locul de plecare (aeroport, statii de tren sau autobuz) sau altele. Când ajungeți la destinație, trebuie să adăugați sumei indicate pe taximetru, tariful suplimentar.
Dacă apare orice problemă în acest sens, țineți cont de nota de înregistrare și / sau numărul de identificare al mașinii ca, după caz, să o raportați.
În prezent, rata medie a unei curse de la aeroport la zonele centrale ale Madrid-ului costă între 25 și 30 de €. Este important, în orice caz, să știi că taxiul este cel mai scump mijloc de transport urban și, prin urmare, ar trebui să te familiarizezi cu mijloace alternative profitând de excelenta infrastructura de transport și interconectare.

•    Metrou

In principalele orase ale Spaniei exista Metrou (Madrid, Barcelona, Bilbao, Málaga, Palma de Mallorca, Sevilla, Valencia) . Metroul din Madrid are o infrastructură excelentă. Are în prezent 12 linii care leagă orașul complet, plus 3 linii de metrou lejer (Metro Ligero) care se conectează cu periferia. Aceasta are un sistem foarte simplu și clar pentru a fi utilizat cu agilitate si viteză. Se deschide la ora 06:00 și se închide la ora 01:30. Mai multe informații despre prețuri și planul liniilor de metrou din Madrid puteți afla pe www.metromadrid.es

•     Autobuz

Există firme municipale de transport în fiecare oraș. De exemplu, firma municipală de transporturi in Madrid este EMT cu o flotă de 1907 autobuze și un total de 203 de linii dintre care 1 linie Express către Aeroport, 6 linii universitare care prestează serviciu pe perioada anului universitar si 26 de linii nocturne. Autobuzele EMT prestează serviciu 365 de zile pe an, 24 ore /zi. www.emtmadrid.es.
Pentru a facilita comunicarea între diferite mijloace de transport, există bilete de zece călătorii (Metrobus) sau abonamente lunare si anuale valabile pentru tren, autobuz si metrou. Abonamentele lunare pentru tinerii de până la 21 de ani au o reducere considerabilă.
Există autobuze interurbane si autobuze de lungă distanță ce conectează diferite puncte ale Spaniei. Principalele firme de transport în autobuz de lungă distanță sunt ALSA (www.alsa.es) și AVANZA (www.avanzabus.com ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *