Interviu cu Alla Ivanov, voluntar LSRS Rusia si studentă a facultății din Rusia

  • Unde și ce studiezi în acest moment? Ai studiat anterior şi la alte instituții din străinătate?

A.I.: Studiez la Universitatea Prietenia Popoarelor din Moscova, Facultatea de Relații Internaționale. Acesta este singura mea experiență de studiu la o instituție de învățământ superior din străinătate. 

  • Cum te-ai decis să studiezi în străinătate?

A.I.: Să învăț la Moscova a fost visul adolescentei mele. Prima data am vizitat Moscova când aveam 14 ani, atunci m-am îndrăgostit definitiv de oraș, de diversitatea lui culturală și de viteza ritmului de viață. In ochii mei, Moscova era si continuă să fie locul tuturor posibilităților.  Crescând am înțeles importanța rolului pe care Rusia îl joaca pe plan mondial si, împreună cu părinții, am hotărât că este un loc care îmi va deschide noi perspective pentru viitor.

  • Ce sfaturi ai pentru elevii/studenții din România care se gândesc să își continue studiile în străinătate?

A.I.: E o alegere extraordinară! Indiferent de țara pe care o veți alege, aceasta experiența vă va oferi oportunitatea să creșteți, sa scăpați de prejudecați, sa deveniți responsabili si nu in ultimul rând, sa va descoperiți pe voi înșivă.

  • De cât timp faci parte din LSRS?

A.I.: Am devenit voluntar  LSRS acum aproximativ 3 ani.

  • Care crezi că sunt reușitele cele mai importante pe care le are filiala până în prezent? Ce planuri de viitor are filiala?

A.I.: Cel mai de succes proiect al LSRS Rusia, este proiectul de fotografie “Why should you love Romania? “ pe care îl puteți găsi pe pagina oficiala de facebook a filialei. Pe viitor ne propunem sa promovam din ce in ce mai activ Romania in mediul rusesc, atat online, cat si ofline.

  • De ce ai recomanda voluntariatul în cadrul Ligii, odată ce un elev devine student în străinătate?

A.I.: LSRS oferă  volunatrilor sai o super platforma pentru implementarea propriilor proiecte si idei. In plus, este un mediu de devoltare sanatos, cu oameni care cred in viitorul Romaniei. Personal, am invatat enorm de mult in cei 3 ani de activitate. Sunt de parare ca indiferent de universitatea la care alegi sa studiezi, activitatile extracurriculare sunt cele care vor face diferenta.

  • De ce ai recomanda unui student din România programul Mentorat LSRS?

A.I.: Cand eram eu la liceu, mi-a lipsit tipul de suport pe care il ofera acum “Mentorat LSRS”.  Pe site-urile universitatilor gaseseti doar partea roz a lucrurilor, din acest motiv este foarte important sa primesti informatii depre tara in care vrei sa studiezi de la cineva cu experienta, cu o perspectiva sincera.

  • Ce vrei să faci mai departe în viață? Vrei să te întorci în țară sau să îți urmezi drumul în străinătate?

A.I.: Indiferent daca voi decide sa ma intorc in tara sau sa raman in strainatate, voi face tot posibilul sa lucrez pentru Romania. Tara noastra merita tineri dispusi sa inveteasca in viitorul ei.

  • În încheiere, descrie-ne Liga Studenților Români din Străinătate în câteva cuvinte.

A.I.: LSRS este o comunitate de oameni tineri, cu mintea deschisa, pusi pe fapte mari. Oameni care nu doar zic, ci si fac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *