Studiul în Olanda: destinații de studiu și impresii despre viața de student

Sistemul educațional în Olanda

Având în vedere că limba engleză este foarte vorbită în Olanda, nu este de mirare faptul că mulți studenți internaționali aleg universitățile din “Țara Lalelelor”, cum e supranumită Olanda.

Olanda oferă peste 2100 de programe de studii în limba engleză, de la științe exacte, la ștudii umaniste, iar învățământul universitar în Olanda poate fi oferit de două tipuri de instituții: universități de cercetare (“Universiteit”; “WO”) și universități de științe aplicate sau de arte aplicate (“Hogeschool” sau “HBO”). Mai multe despre acestea și sistemul de notare olandez sunt prezentate pe blogul filialei LSRS Olanda.

 

Ești curios să afli de ce Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam sau Groningen sunt printre cele mai populare destinații de studiu în Olanda? Colegii noștri, voluntarii din filiala LSRS Olanda, prezintă pe blogul filialei seria de articole “Destinații de studiu în Olanda” și te invităm să afli mai multe despre aceste frumoase orașe olandeze, accesând acest link.

De asemenea, dacă vrei să afli părerile voluntarilor LSRS Olanda despre alegerea făcută și adaptarea la sistemul educațional și cultura olandeză, poți citi următoarele articole din seria “Viața unui student în Olanda“.

Știm că ai o mulțime de întrebări la care ai dori să afli răspunsurile, dar și să îți stabilești care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi o dată ce ai ajuns în Olanda. LSRS Olanda vine în ajutorul tău cu “Ghidul Studentului Român în Olanda“, în care vei găsi pașii pentru deschiderea unui cont bancar, detalii despre asigurarea de sănătate, dar și propuneri de activități pe care le poți desfășura în timpul liber. Acesta e disponibil aici, la secțiunea Documente utile, de pe blogul filialei olandeze.

ghid NL1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *