Studiul în Olanda : burse

olanda-steagUn aspect important al studiului în străinătate pe lângă transport și cazare , este posibilitatea de a obține o bursă.  Guvernul olandez oferă posibilitatea tuturor studenţilor din ţările membre UE să acceseze un împrumut care să acopere în parte taxele de studii.

Ca student internaţional poţi beneficia de aceleaşi drepturi ca un student olandez dacă lucrezi un minim de 56 de ore lunar. Astfel, poţi primi 378 euro lunar, dacă venitul anual al părinţilor tăi este mai mic de 60.000 euro – sumă care se transformă într-un “cadou” dacă îţi obţii diploma în maxim 10 ani.

De asemenea, poţi împrumuta 638 euro lunar- cu o dobândă fixă de 2% şi poţi călători gratuit fie în timpul săptămânii (luni-vineri), fie în weekend (vineri-duminica), acest serviciu transformându-se şi el în cadou dacă absolvi în maxim 10 ani. Împrumutul de 638 de euro se împarte în împrumut pentru cheltuielile de trai şi împrumutul pentru studii. Poţi alege suma exactă pe care vrei să o împrumuţi.

Procesul de aplicaţie durează 6 săptămâni. Vei avea nevoie de declaraţiile de venit ale părinţilor tăi din urmă cu doi ani (acestea se obţin de la FISC), de copii după contractul de muncă, după cartea de identitate/paşaport şi dovada de student.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *