Interviu cu Botescu Ioana, coordonatorul filialei LSRS Olanda

543926_4780521586732_2019703872_nMentorat LSRS: Unde și ce studiezi în acest moment? Ai studiat anterior şi la alte instituţii din străinătate?

Ioana Botescu: Sunt studentă la Erasmus University Rotterdam, în cadrul programului de Econometrie. Anul trecut am urmat un curs de Economie la aceeași universitate, însă am decis că nu era potrivit pentru mine.

 

M LSRS: Cum te-ai decis să studiezi în străinătate?

I.B.: O mare influență a avut-o vărul meu, care m-a sfătuit constant și m-a îndrumat spre o educație de top. Am avut în vedere și oportunitățile pe care le ai că student în străinătate – expunerea la un mediu multicultural, posibilitatea de a participa la diverse activități menite să conecteze teoria cu practica, etc.

M LSRS: Cum te-a influențat experiența de a studia în străinătate, atât din punct de vedere academic, cât și ca mod de viață?

I.B.: Pe plan academic am devenit foarte organizată, critică în gândire și succintă. Am învățat, de asemenea, cum să fac conexiuni între viața reală și teorie – lucru care îmi lipsea în sistemul românesc. Modul de viață mi s-a schimbat total: am ieșit din zona de comfort, am eliminat ideea de “nu pot”, am învățat că, dacă îți dorești ceva cu adevărat, trebuie doar să muncești și rezultatele vor apărea.

M LSRS: Ce planuri de viitor pe plan profesional ai? Iei în calcul întoarcerea în România?

I.B.: Mă voi întoarce cu siguranță în România. Nu pot oferi detalii concrete, plănuiesc să profit de toate oportunitățile pe care le am aici, să învăț cât de multe pot și să revin în România cu idei proaspete.

M LSRS: Ce înseamnă pentru tine LSRS?

I.B.: LSRS este o parte foarte importantă a vieții mele în momentul de față. Reprezintă un ideal, o speranță că “€œse poate” și că “€œse vrea”. Înseamnă oameni dedicați, oameni cărora le pasă, oameni pe care îi vreau în jurul meu.

M LSRS: De cât timp faci parte din LSRS? Ce poziții ai ocupat și ce activități ai întreprins?

I.B.: Fac parte din LSRS din decembrie 2013 și am început ca voluntar în Departamentul Dezvoltare și am participat în diferite proiecte. Cred că cea mai mare energie am depus-o în “€œVreau LSRS”. Recent am primit și poziția de Coordonator al Filialei Olanda.

M LSRS: Care crezi că sunt reușitele cele mai importante pe care le are filiala LSRS Olanda?

I.B.: Cel mai reușit proiect este cu siguranță “€œGhidul studentului român în străinătate” – primul nostru proiect, de altfel!

M LSRS: Ce planuri de viitor are filiala LSRS Olanda?

I.B.: Filiala Olanda își dorește să fie cât mai activă anul acesta, de la înregistrarea sa ca ONG până la organizări de evenimente de networking și altele.

M LSRS: De ce ai recomanda voluntariatul în cadrul ligii, odată ce un elev devine student în străinătate?

I.B.: Cred că este o oportunitate grozavă de a cunoaște studenți români din toată lumea, de a-ți forma un cerc de cunoștințe, de a împărtăși idei și concepte noi. Eu mi-am dorit, de asemenea, să lucrez și să țin legătura cu cât mai mulți români. În plus, conexiunea cu oameni care lucrează pentru același țel este una deosebită.

M LSRS: Ce sfaturi ai pentru tinerii din România care se gȃndesc să îşi continue studiile în străinătate?

I.B.: Să investească toată energia pe care o au – este o ocazie perfectă de a te îmbunătăți atât pe plan profesional/academic, cât și personal. Poți observa diferențele dintre societăți, poți recunoaște lucrurile care merg bine și pe cele care nu, iar astfel vei putea contribui – într-o mică sau mare măsură – la o schimbare a societății românești.

M LSRS: De ce ai recomanda unui elev/student din România programul Mentorat LSRS?

I.B.: Programul Mentorat oferă elevului/studentului român oportunitatea de a lucra la aplicația sa cu cineva care a urmat aceiași pași. Cred că diferența mică de vârstă contează foarte mult – mentorii au trecut prin același proces nu cu mult timp în urmă, deci toate informațiile vor fi de actualitate.

One Reply to “Interviu cu Botescu Ioana, coordonatorul filialei LSRS Olanda”

 1. Doresc sa studiez Psihologia si nu gaesc informatiile necesare. Sunt clasa 12 la profil filologie si la bac sustin probele la romana, istorie si psihologie.
  Am participat la diverse olimpiade (latina, istorie_ cu rezuktate la faza nationala.
  Am facut scoala de muzica si arte plastice 1-8 in pararel cu scoala gimnaziala.
  Am studiat vioara sipian si cu rezuktate f bune, premii la nivel national si intenational

  Daca putem intra in contact pentru mai multe detalii

  Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *