Mentori

Iți dorești sa devii mentor și să îi ajuți pe cei ce își doresc să studieze în străinatate?

ÎNSCRIE-TE ÎN PROGRAMUL MENTORAT !

Aici găsești formularul de înscriere în baza noastră de date!

Ce înseamnă să fii mentor?

Iată părerilor altor mentori care au evaluat relația lor cu elevii/studenții pe care i-au mentorat:

“Acesta [nn. elevul/studentul] a devenit conștient de pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a aplica la o facultate în Marea Britanie.”

“Cred că cel mai mult l-a ajutat să își facă o părere despre viața din Danemarca, cea din afara mediului academic. Respectiv costuri de întreținere, găsirea unui job și importanța vieții sociale, mai ales într-o țară străină…”

“Mult mai bine cu eseurile, la asta am lucrat, plus la câteva recomandări. I-am dat un feedback foarte sincer, sper să nu se fi supărat.”

“A înțeles în mare ce presupune admiterea la facultatea în cauză dar și alte aspecte cum ar fi intensitatea pregătirii, descrierea modului de predare, costuri, diferite oportunități…”

Ce face un mentor:

Mentorul comunică, de cele mai multe ori prin e-mail, cu elevul/studentul atribuit pentru a-l ajuta pe acesta în procesul de aplicare, precum și în aspecte precum:

 • Completarea formularului de aplicare

 • Redactarea scrisorilor de intenție

 • Oferirea unor informații specifice despre universitate dar și despre țara și orașul aplicației

Avantajele unui mentor

 • Posibilitatea îmbunătățirii CV-ului cu experiențe de leadership, predare și voluntariat.

 • Accesarea unei reţele de tineri de succes (alți mentori) care îi poate ajuta în propria dezvoltare profesională. Tocmai in acest scop am creat pagina LSRS Proiect Mentorat pe LinkedIn (vezi mai jos).

 • Capacitatea de a contribui activ la pagina noastră de LSRS Proiect Mentorat pe Facebook si LinkedIn, precum și la acest blog prin scrierea de articole despre procesul de aplicație la universitatea unde studiază, despre procesul de aplicație la o universitatea din străinătate, în general, sau despre experiența locuirii peste hotare.

Resurse și Link-uri

 • LSRS Proiect de Mentorat pe LinkedIn – unde mentorii au șansa să cunoască alți mentori din diverse alte țări și să facă networking.

 • Forumul LSRS – aici elevii/studenții pot pune întrebări (mai generale sau mai specifice) despre orice aspect al studiului în străinătate. Mentorii și membrii LSRS au ocazia să ajute elevii/studenții live, răspunzând la întrebările lor.

 • Filialele LSRS – această bază de date include un formular de contact cu filiala LSRS din acea țară, astfel ca mentorii să poată lua legătura cu filialal și să cunoască alți studenți români din acea țară.

Țări și domenii mai puțin reprezentate de mentori:

Țări

Australia Austria Belgia Elveția
Finlanda Grecia Italia Japonia
Polonia Portugalia Rusia Suedia
Turcia Norvegia China Hong Kong
Ungaria Estonia

Domenii

Medicină Arhitectură Drept Criminologie
Teologie

ÎNSCRIE-TE!

Cei interesați să devină mentori ai unor elevi sau studenți din România sunt rugați să completeze formularul online de mai jos. Înscrierea ca mentor NU este condiționată de apartenența la LSRS. În plus, mentorii noștri nu sunt automat membri LSRS. Membrii LSRS sunt numai cei care s-au înscris pe site-ul www.lsrs.ro .

Pentru orice alte nelămuriri sau sugestii, vă rugăm să ne contactați la mentorat@lsrs.ro!

 

4 Replies to “Mentori”

 1. Buna seara,

  Ma numesc Anghel Andra Stefania, sunt eleva in clasa a XII-a, la liceul de arta H. Darclée, Braila si doresc a-mi continua studiile in strainatate, cu precadere la Julliard Academy of Music insa nu stiu care ar fi sansele mele dat fiind faptul ca studiez muzica numai de 4 ani iar CV-ul meu nu este de-a dreptul impresionant (Cateva premii nationale si internationale la activ, concerte si auditii la nivel local si national dar si alte premii de cultura generala.) Ce inseamna viata in New York, care sunt sansele mele ca romanca? (Stiu ca Julliard-ul ofera burse dar si ca sunt extrem de selectivi.)

 2. Buna! Ma numesc Iulia tapardea si as dori sa urmez un master in Italia(roma sau milano). as dori sa fiu pusa in legatura cu un mentor pt a obtine mai multe informatii.
  astept feed-back-ul vostru.
  multumesc frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *