Despre Mentorat

LSRS Mentorat este un program nonprofit dedicat atât tinerilor elevi/studenţi români dornici să îşi continuie studiile în străinătate, cât şi celor care au trăit această experienţă la facultăţi de renume din lume (mentori). Scopul programului este de a crea perechi mentor-elev/student care să faciliteze procesul de aplicare al elevului/studentului la instituţii de învăţământ din ţara unde mentorul studiază şi pe domenii de interes identice sau asemănătoare cu ale mentorului. Programul are mentori pregătiți să ajute în întocmirea aplicațiilor pentru intrarea în facultăți, programe de masterat, doctorat sau MBA.

Proiectul de Mentorat al Ligii Studenților Români în Străinătate (LSRS) s-a născut din dorința valorificării experienței obținute de studenții români plecați în străinătate și folosirea acesteia pentru a adresa lipsa cronică de informații referitoare la aplicațiile pentru studii în afara României. La fel ca toate proiectele LSRS, proiectul Mentorat este în totalitate condus de voluntari studenți si absolvenți români ai unor studii în străinătate. Proiectul Mentorat nu acordă tratament preferențial nici unei universități și nici unui elev/student, ajutându-i pe toți să ajungă la universitățile pe care și le doresc.

Proiectul Mentorat in cifre

 •  230 de mentori
 • 22 de țări reprezentate
 • acopera peste 40 de specializări

În prezent, Proiectul de Mentorat are deja peste 230 de mentori care studiază la universități de renume atât din America de Nord (Harvard, Princeton, University of Chicago, Cornell etc.) cât și din Europa (University College London, Oxford etc.), și care sunt gata să-și folosească experiența pentru a ajuta atât elevii români de liceu cu aplicații universitare, cât și studenții români care doresc să intre la programe de masterat sau doctorat.

Pentru orice alte nelămuriri sau sugestii, vă rugăm să ne contactați la mentorat@lsrs.ro !

 

 

28 Responses to Despre Mentorat

 1. Nistorescu Andreea says:

  Buna!Am si eu nevoie sa ma ajute cineva sa fac o scrisoare de intentie pentru o bursa..e dispus careva?..Multumesc!

  • ananeferu says:

   Andreea, pentru exact asa ceva este util programul de Mentorat. Daca nu te-ai inscris deja, cauta pe pagina proiectului Mentorat documentul de inscriere. Daca te-ai inscris deja, apeleaza la mentorul tau. Daca te-ai inscris recent si nu ai inca un mentor, iti vom gasi unul in cel mai scurt timp.

   • Madalina says:

    Buna!
    Unde anume gasesc formularul de inscriere in acest program de Mentorship ??

    • ananeferu says:

     Din meniul de sub poza de mai sus, mergi la Mentorat>Elevi/Studenti. Vei gasi formularul in josul paginii la sectiunea “Inscrie-te!”

   • adelapopa says:

    M-am inscris de cateva luni bune si inca nu am un mentor. Cat mai trebuie sa astept?

    • oanabasu says:

     Bună Adela! De multe ori nu ține de noi ci de valabilitatea mentorilor. O să mă uit personal în cazul tău și să vedem dacă îți putem da poate un alt mentor în caz că primul n-a răspuns, iar dacă nu avem mentor special pentru tine, îți vom da unul care măcar este din țara respectivă.

 2. Tina says:

  salut! cum as putea lua legatura cu unul din mentori?
  Multumesc.

  • ananeferu says:

   Mai sus scrie ca “În urma completării formularului, echipa LSRS Mentorat vă va pune în legătură cu un mentor în cel mai scurt timp posibil.”

 3. Ioana says:

  Buna,

  Am completat formularul, dar cam cat timp trebuie sa astept raspuns?

  • ananeferu says:

   In cel mai scurt timp posibil. Depinde foarte mult de cat de multe persoane aplica in aceeasi perioada cu tine, si alte probleme interne ale echipei Mentorat.

 4. Dumitra says:

  Salut,
  Am aplicat si eu pentru mentorat luna trecuta si inca nu am primit un raspuns.
  Sper ca il voi primi in curand.Am o groaza de nelamuriri.

 5. Cosmin says:

  Buna,
  Nu inteleg exact ce intreaba campul ” In ce an doresti sa aplici la programul dorit (NU in ce an vrei sa incepi)? * ” din formularul de inscriere in programul de mentorat…

  • Alexandra says:

   Buna, Cosmin,

   Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Uneori data la care aplici nu coincide cu data la care incepi studiile… Mentorul iti ofera sprijin in primul rand in faza de aplicatie si abia apoi la fata locului in masura in care poate. Acesta ar fi motivul pentru care intrebarea din formular este astfel conceputa. Scrie-ne daca mai ai intrebari.

   O zi frumoasa,
   Alexandra Sasu

 6. Daria says:

  Desi sunt doar clasa a IX-a, m-ar interesa mai multe informatii despre studiul arhitecturii in tarile straine, care sunt posibilitatile pe care le am, ce sa fac pentru a avea sanse mai mari la admitere, etc. Ma ajuta cineva, va rog?

  • Alexandra says:

   Buna, Daria,

   Este foarte important sa te gandesti de la bun inceput la cateva tari unde ti-ar placea sa studiezi arhitectura. Pentru a lua aceasta decizie te poti gandi de exemplu la limbile straine pe care le vorbesti – in Germania, de exemplu, arhitectura se poate studia doar in limba germana, ceea ce presupune cunostinte avansate de limba. Cat despre finantare – exista astazi destul de multe posibilitati in aproape toate tarile din lume. De obicei, daca vrei sa aplici pentru burse, se cer nu numai rezultate (note) foarte bune, ci si implicare la nivel social (voluntariat) si alte activitati extracuriculare.

   Pentru intrebari suplimentare te asteptam pe Facebook, pe platforma GO Study, unde ne poti scrie oricand un mesaj: https://www.facebook.com/gostudylsrs

   O zi frumoasa,
   Alexandra

 7. Anca says:

  Buna,
  Eu sunt clasa a 10-a la un liceu din provincie,intr-un orasel aproape de granita.Am rezultate bune la olimpiade,desi nu sunt iesite din comun la nici o materie,eu sunt mai mult genul “bun la toate” si foarte bun la nimic.Doar de anul viitor pot intra in programul de mentorat?Daca da,intre timp cum as putea sa gasesc o persoana care studiaza in tarile care ma intereseaza cu care sa tin legatura si care sa imi descrie putin sistemul,cerintele,nivelul etc.?

 8. Badea Catalin says:

  Salut as vrea sa ma inscriu la programul vostru de mentorat, caut un mentor pentru studii in America sau Anglia insa primordial este America. Va multumesc din suflet

 9. Bianca says:

  Buna!
  Acum o luna m-am inscris si eu in programul de Mentorat si inca nu am primit un mentor. Oare cam cat ar mai trebui sa astept?

 10. Malina says:

  Am aplicat la programul de mentorat acum ceva timp si inca nu am un mentor :(

 11. Eusebiu says:

  Buna,
  As avea si eu nevoie de ajutor pentru a aplica la o universitate de UK. Am depus o cerere de mentorat de ceva vreme, dar inca nu am primit nici un raspuns :(
  Ma poate ajuta cineva?
  Multumesc

 12. Rafaela says:

  Buna ziua,
  As dori sa aflu daca ma pot inscribe si in clasa a 9 -a,sau numai din clasaa 10 -a?
  Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>