Interviu cu Vlad Miftodi, coordonatorul filialei LSRS Marea Britanie

1265470_596389263735701_1206830568_oMentorat LSRS: Unde și ce studiezi în acest moment? Ai studiat anterior şi la alte instituţii din străinătate?

Vlad Miftodi: Momentan sunt student la University of York, aceasta fiind prima mea experiență legată de studiul în străinătate

 

M LSRS: Cum te-ai decis să studiezi în străinătate?

V.M.: Decizia a fost una simplă. Am știut mereu ceea ce voiam să fac și în ce țară voiam să studiez. Am ales să plec pentru a beneficia de o maturizare rapidă, combinată cu un învățământ excelent.

M LSRS: Cum te-a influențat experiența de a studia în străinătate, atât din punct de vedere academic, cât și ca mod de viață?

V.M.: Consider că această experiență a fost o maturizare rapidă, atât din punct de vedere emoțional cât și academic. Vorbind și trăind mai ales într-o țară străină îți dezvlotă abilitatea de a înțelege alte culturi, tu ca persoană devenind rezultatul îmbinării diferitelor tradiții, obiceiuri, moduri de viață a celor două țări.

M LSRS: Ce planuri de viitor pe plan profesional ai? Iei în calcul întoarcerea în România?

V.M.: Ceea ce as dori eu sa fac în principal este să-mi continui studiile până la cel mai înalt mod posibil. Consider o întoarcere în România doar într-o poziție din care as putea face o diferență și nu ca angajat într-o multinațională.

M LSRS: Ce înseamnă pentru tine LSRS?

V.M.: LSRS este pentru mine cealată jumătate din timp pe lângă universitate. LSRS este o organizatie ce ajută fiecare membru să evolueze într-un mod exponențial și să se formeze ca viitor adult, tânăr profesionist de succes.mine cunoaştere, autocunoaştere şi provocare.

M LSRS: De cât timp faci parte din LSRS? Ce poziții ai ocupat și ce activități ai întreprins?

V.M.: Sunt din februarie 2015 în LSRS și am ocupat o singură poziție – pe cea de coordonator LSRS-UK.

M LSRS: Care crezi că sunt reușitele cele mai importante pe care le are filiala LSRS UK?

V.M.: Consider că cea mai importantă reușită LSRS este faptul că echipa noastră a reușit să treacă de stadiul de relație profesională și să devină ca o mică familie. Pe plan profesional, cel mai important rezultat al LSRS UK este evenimentul de SpeedNetworking, unde peste 120 de studenți și tineri profesioniști s-au întâlnit, realizându-se astfel o relație de mentorat.

M LSRS: Ce planuri de viitor are filiala LSRS UK?

V.M.: În viitorul apropiat, ne dorim să ne dezvoltăm internt, să dezvoltăm atât infrastructura LSRS cât și să atragem noi voluntari în cadrul ligii. Mai mult decât atât, ceea ce dorim să facem este să ne extindem rețeaua, încercând să legăm parteneriate cu cele mai mari universități din Marea Britanie. În ceea ce privește evenimentele din cadrul ligii, pregătim 3 mari evenimente pentru finalul acestui an, unul legat de tinerii profesioniști din UK, iar celelalte două pentru studenții români din diferite universități pentru a se cunoaște între ei.

M LSRS: De ce ai recomanda voluntariatul în cadrul ligii, odată ce un elev devine student în străinătate?

V.M.: Gândind într-un mod cât mai pragmatic, este una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți CV-ul. Mai mult decât atât, este o oportunitate de a te dezvolta personal, în timp ce poți face o diferență de imagine pentru studenții din Marea Britanie. Este o experiență de a cunoaște oameni de peste tot din lume, LSRS nu se limitează doar la UK.

M LSRS: Ce sfaturi ai pentru tinerii din România care se gȃndesc să îşi continue studiile în străinătate?

V.M.: Primul sfat este să se pregătească pentru o experiență de neuitat, ce nu se va compara cu nimic de până acum, dar să se preagătească și să se descopere pe sine în cel mai profund mod posibil. Le recoman cu căldură să nu se limiteze doar la prieteni români, ci să-și facă prieteni internaționali – ei le pot oferi particele de cultură din întreaga lume, iar mai mult decât atât este un exercițiu bun al limbii. Invitați-vă familia și prietenii să vă viziteze – este cea mai bună scuză pentru a vizita orașul în care studiați în toată splendoarea lui. Un minim de cunoștințe în bucătărie este necesar, chiar dacă foamea vă va fi cel mai bun mentor.

M LSRS: De ce ai recomanda unui elev/student din România programul Mentorat LSRS?

V.M.: Deoarece reprezintă cea mai bună oportunitate prin care  se poate realiza o relație mentor-mentee benefică pentru a afla tot ceea ce este nevoie pentru o carieră și un viitor academic de succes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *